dilluns, 24 de gener del 2011

Violència

Aquests darrers dies han estat principalment d'indignació, però també de reflexió. Quan deim que condemnam la violència, a què ens referim exactament? Últimament ho hem hagut de dir i sentit molt, fins i tot massa. És evident que qualsevol persona amb seny condemna la violència, és superflu dir-ho a totes hores. El detall està en què és allò que consideram violència.

És violència perseguir a algú per les seves idees.
És violència formar una contramanifestació amb la idea predeterminada d'atacar-la.
És violència llençar ous indiscriminadament (i encara que es triïn els objectius) contra qui surt al carrer a exercir el seu dret a manifestar-se.
És violència tirar una cadira a una manifestant.
És violència la passivitat davant aquestes agressions de qui té l'ofici de vetllar per la seguretat.
És violència llegir que aquestes persones que havien de defensar als manifestants “se morían de ganas de darles un par de hostias”.
És violència que les forces de seguretat optin per carregar contra la manifestació enlloc de contra qui provoca els altercats.
És violència la caça de bruixes a la que els membres d'algunes entitats són, normalment i especialment en les darreres setmanes, sotmesos.
És violència escriure un article emprant noms i cognoms de qui encara no ha estat condemnat per la justícia -encara que sí per la policia i alguns mitjans-.
És violència que aquest article estigui ple a vessar de mentides i que s'hi impliquin de manera indirecta terceres persones o organitzacions sense que escaigui en absolut.

No és violència lluitar pacíficament per allò en que creus.
No és violència manifestar-se per reclamar els teus drets.
No és violència voler un món millor i més just, on els pobles decideixin lliurement.
No és violència cremar un tros de tela.
No és violència formar un cordó de seguretat per minimitzar els altercats.
No és violència defensar-se de qui t'ataca impunement.
No és violència estimar el teu país.

Des d'aquí el meu total suport als quatre joves que, injusta i arbitràriament, han estat acusats d'exercir o promoure la violència. Perquè el que la Justicia Española i jo entenem per violència és molt diferent. Més joves com ells és el que ha de menester el país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada