dimecres, 13 d’abril del 2011

Sóc jo o no en diuen una de condreta?

Repassant els titulars que han sorgit respecte a les intencions del PP la veritat és que em posen els pèls de punta:


  • El català (o “modalidades lingüísticas insulares”, que diuen ells) deixa de ser un requisit per treballar a l'administració pública o als centres sanitaris per passar a ser un mèrit. I el meu dret a ser atesa en català?.

  • Acabar amb RTV de Mallorca, no sigui cosa que hi hagi uns mitjans de comunicació que fomentin la nostra cultura.

  • Lliure elecció de centre educatiu. Això ja deu ser una broma... Hi haurà algú que s'ho cregui? Està més que clar que tècnicament és inviable que tots els nins vagin a l'escola pública que vulguin els seus pares, més que millorar el sistema educatiu, el collapsaria.

  • I, seguint amb l'educació, més atacs al català: lliure elecció de llengua d'escolarització o edició de llibres de text en les diferents modalitats insulars.

  • Agilitzar les llicències urbanístiques (i ho posen a l'apartat de Medi Ambient!).

  • Una política econòmica que giri al voltant del sector privat, “que ha de ser l'impulsor del benestar”. A la vegada que es propugna l'austeritat en el sector públic. En altres paraules, deixen-mos en mans d'interessos privats.

  • I, clar, si tanmateix tenim una administració austera (es pot llegir “feble”), per què no baixar els impostos a tothom? Especialment al sector turístic, que és d'on més es treuen aquests ingressos que, tanmateix, es veu que ja no interessen.

  • Treure competències als Consells (no em veig capaç d'escriure-ho en minúscules i cursiva, com fan ells) per donar-lis als Ajuntaments, que això de que a ca seva cadascú no pugui fer el que vulgui no està ben vist.

  • Sobre la política social del Partit Popular no fa falta ni xerrar-ne. Han quedat retratats amb el vot en contra a la llei d'igualtat. Potser sí assenyalar, perquè m'ha fet gràcia, que es consideri la família com a nucli central, supòs que sempre i quan estiguem xerrant de famílies tradicionals, no? Matrimoni heterosexual, per l'Església (hi ha altre matrimoni?) i amb una “parejita”.

  • Olvidem-nos del tramvia, que és inviable, però potser ens pensem fer més línies de metro. Supòs que ho he llegit malament, que els senyors del PP, tan estudiats i tan llestos, saben perfectament que el cost econòmic i ambiental d'un metro és molt superior al d'un tramvia, a més de que, almenys és la meva impressió, el transport subterrani és sempre més desagradable per al turista (i per tots).

  • I farem ports esportius! Que són ben “guapos” i ben necessaris, i si no em creuen, demanin per Calvià. Tanmateix la possidònia l'únic que fa és embrutar les platges...

  • I la darrera és substituir les rotondes per enllaços a distint nivell. Supòs que hi deu haver qui ha notat la crisi ben de veres aquests quatre anys i se'ls ha de compensar, perquè no m'explic que destrossar el ja malmès paisatge mallorquí i gastar els diners públics sigui només per guanyar dos minuts per trajecte.


Tristament no m'he inventat aquestes propostes. Les podeu trobar gairebé totes a la plana web del senyor Bauzá, i les que no hi són han sortit a premsa aquests dies.

No puc més que afegir, i ho faré amb una modalitat lingüística que em puguin entendre: “que dios nos coja confesados”